#آرماتور چیست؟
محصولات فولادی از جمله میلگرد و تیرآهن در ساختمان سازی از اهمیت ویژهای برخوردار هستند بطوریکه در بیشتر قسمتهای ساختمان حداقل یکی از انواع پروفیلها حضور دارد. حجم استفاده از این محصولات در ساختمان به اندازهای زیاد است که بخش زیادی از هزینه تمام شده سازه را به خود اختصاص میدهند. از فوندانسیون سازه که عضو مهم آن میلگرد است تا حتی بخشی از تزئینات داخلی ساختمان همه از آهن ساخته میشوند.
اگر میلگردها و دیگر محصولات فولادی را در کنار هم قرار دهیم و اتصال بین آنها از طریق بست فلزی یا جوشکاری سرد صورت پذیرد را آرماتوربندی میگویند. امروزه ساختمانهای مدرن از این اصول مهندسی تبعیت میکنند همین امر سبب میگردد تا ساختمانها از مقبولیت خاصی برخوردار شوند. در یک بیان ساده این گونه میتوان گفت که بتن مادهای به شکل خمیر است که میتواند به هر شکلی باشد اما میلگرد به آن کمک میکند تا در شکل مد نظر مهندسین سفت گردد و استحکام کافی را داشته باشد.
کاربرد آرماتور
همان طور که در قسمت بالا اشاره شد آرماتوربندی در بخشهای مختلف ساختمان به صورتهای مختلفی انجام میپذیرد برای مثال در سقفها ممکن است چند میلگرد راست و ساده روی یکدیگر قرار بگیرند ولی نحوه پیاده سازی در ستونها به صورت میلههای پیچیدهای است که در هم تنیده شدهاند.
یکی از نکاتی که در آرماتوربندی بخشهای مختلف مورد توجه قرار میگیرد انتخاب میلگرد با قطر مختلف است؛ معمولا در ساختمانهای چندین طبقه از میلگردهایی استفاده میکنند که معمولا قطر 13، 16 و 20 دارند اما اگر ساختمان مد نظر کوچکتر باشد به سراغ میلگردهایی با قطرهای کوچکتر میروند.